Wie is Zaamzorg

De zorgaanbieder

We zijn dé zorgaanbieder voor mensen met een auditieve beperking en zijn specialist op het gebied van Totale Communicatie. We zijn een kleinschalige organisatie en bieden extra ondersteuning in alle facetten van het dagelijks leven.

Zaamzorg stelt de bewoner centraal en wil het beste uit haar bewoners halen om zo zelfstandig mogelijk deel te kunnen nemen aan de maatschappij.

 

Wie de juiste zorg krijgt stijgt boven zichzelf uit.

Oprichter Jeroen Berkhout

 

Voor wie?

Als je doof of slechthorend bent en je wilt graag op jezelf wonen, maar daar heb je hulp bij nodig, dan kun je misschien bij Zaamzorg wonen. Zaamzorg heeft meerdere woningen in Amsterdam,Zeeburgereiland

 

Waarom bij Zaamzorg?

Je kunt veel leren bij Zaamzorg, zoals koken, schoonmaken, maar het is ook gewoon heel gezellig om met elkaar samen te wonen. Bij Zaamzorg werken begeleiders die al heel lang dit werk doen en zij beheersen allemaal gebarentaal. Er is dag en nacht begeleiding aanwezig om jou altijd goed te kunnen helpen. 

Bij Zaamzorg kun je zelfstandig wonen in een eigen appartement óf groeps wonen. Er is ook een grote gezellige keuken waar je even kop koffie kunt drinken of avonds mee kunt eten.  

Wij vinden het belangrijk dat men respect heeft voor elkaar en elkaars beperkingen en dat er een veilige en gezellige sfeer heerst. Een huis waar je je thuis voelt.

 

 

Hoe doen we dat?

Zaamzorg biedt op 2 manieren ondersteuning op gebied van wonen, groepswonen en individueel wonen. Het groepswonen bestaat uit een kleine groep bewoners (Max 6 pers.), elk met eigen studio en een gemeenschappelijke woonkamer.  

Het individueel wonen bestaat uit 14 appartementen die vrij zelfstandig wonen. Ook is er een gemeenschappelijke ontmoetingruimte.

We werken met Totale Communicatie.

 

Met wie?

Onze professionele begeleiders beheersen allemaal gebarentaal en gebruiken ondersteunende middelen zoals pictogrammen en beeldverhalen, Totale Communicatie. We gaan uit van jouw mogelijkheden en wensen.

Je kunt rekenen op een klein en vertrouwd team van vaste begeleiders.

 

Participatie van de omgeving

Wij vinden de betrokkenheid van ouders belangrijk. De ouders kennen hun kind het beste en weten welke zorg hij of zij nodig heeft. Daarom willen wij ook samen met u de ondersteuningsbehoefte van uw kind in kaart brengen. Van hieruit stellen wij samen een Zorgplan op, om op die manier de juiste zorg te kunnen bieden.

Meer weten over Zaamzorg? Neem dan contact met ons op.